Kapcsolat

HIBABEJELENTŐ:  06-30/29-30-273

E-mail: feg.hunor@gmail.com

NYITVA:  

HÉTFŐ-PÉNTEK  6:00-20:00

SZOMBAT: 6:00-17:00

VASÁRNAP: 8:00-12:00

">Debrecen és 120 km-es körzete

Veszély a gázcső miatt!

A gumiflexibiliscső veszélyessé vált !

Kizárólag az acélbordás gázcsővel lehet csak bekötni gázkészüléket. Akinek már elmúlt 5 éves a gumiflexibilis csöve azoknak fenáll a veszélye,hogy szivárog vagy szétcsattan és gázömlést okoz.

Javasolt az azonnali gázcső csere

         gumiflexibilis cső                     acélbordás gázcső


Mennyi az élettartama ezeknek a csöveknek,
és hogyan tudok meggyőződni az otthonomban
lévők állapotáról?

- Ideális esetben a flexibilis cső egyik végéhez közel egy öntapadós cimkének kell lennie, amin a gyártó, a forgalmazó, ÉMI engedélyezési szám, a felhasználás célja, maximális hőmérséklet és nyomás, gyártási év és a felhasználhatóság ideje szerepelnek. Ha ilyen cetlit nem találunk, már sokkal nehezebb dolgunk van, de vannak egyértelmű figyelmeztető jelek. A szúrósan „szálkásodó” védőszövet, jelentős keresztmetszetcsökkenés, törés, vagy a szivárgó víz, esetleg gáz észlelése azonnali cserét igényel, amit bízzunk szakemberre!
Milyen veszélyeket rejtenek az elöregedett, repedezett
gumibetétes flexibilis csövek?

- A  csövek gyorsan elöregednek, belül mállani kezdenek, ezzel veszélyeztetve a gázkészülékünket, ezért a gázkészülék gyártók tiltják ezek használatát. Sokkal nagyobb bajt okozhat egy szivárgó gázbekötőcső. Mozgatható gáztűzhelyeknél fokozott igénybevételnek van kitéve a bekötő cső is, hamarabb elfárad, megreped.

Már egy kisebb robbanás is lerombolhatja lakásunkat, házunkat, komoly kárt okozhatunk másoknak is, és emberéletek is veszélybe kerülhetnek.
Mit tegyek, hogy biztonságban érezhessem magamat
és családomat?

- Jelölés nélküli, sérült, megtört vagy szivárgó, lejárt szavatosságú flexibilis csövet azonnal cserélni kell. A jó állapotúnak tűnő csöveket is érdemes évente szakemberrel ellenőriztetni. A gumibetétes gázbekötő csövet ötévente cseréltetni kell! Lehetőség szerint acélból készült hajlékony csőre.