Kapcsolat

HIBABEJELENTŐ:  06-30/29-30-273

E-mail: feg.hunor@gmail.com

NYITVA:  

HÉTFŐ-PÉNTEK  6:00-20:00

SZOMBAT: 6:00-17:00

VASÁRNAP: 8:00-12:00

">Debrecen és 120 km-es körzete

Pénztárca kímélő !

Kevesen gondolnák, de a gázkészülékek gyújtólángja önmagában is elég sokat, havonta mintegy tíz köbméter gázt fogyaszt. Nem folyamatos üzem mellett ezért zárjuk el a gyújtólángot, ha hosszabb ideig nem használjuk a készüléket.

De nem ez az egyetlen módja a gázfogyasztás csökkentésének.

(Nem tisztitott gázkészülék !)A gázégő megfelelő beállítása:

minden gázüzemű fűtőberendezés hatékony működésének egyik alapfeltétele, éppen olyan fontos, mint a rendszeres ellenőrzés és karbantartás.

Hogy a gázégő beállítása optimális-e, arról legkönnyebben a gázláng színét megvizsgálva győződhetünk meg: ilyenkor kék, a csúcsoknál enyhén lilás árnyalatú. Ha a láng színe túlságosan homogén világoskék, vagy szinte nem is látszik, az a szükségesnél nagyobb légmennyiségre utal, ha viszont vöröses vagy narancssárgás, akkor nincs elegendő oxigén a gáz elégetéséhez. Mindkét esetben kisebb az égés hatásfoka, mint ha jól lenne beállítva, ami viszont egyenes összefüggésben van a gázszámla nagyságával is. Ahány százalékkal csökken az égő hatásfoka, annyival nő az energiafogyasztás.

 

Az egyszer körültekintően beállított készülék is rendszeres ellenőrzést és karbantartást igényel, e nélkül hatásfoka folyamatosan csökken, és így többletköltséget okoz az első, felszerelés utáni számlához képest. Évente egyszer ki kell tisztíttatni és beszabályozni az égőket, ehhez mindenképpen szakemberre van szükség.