Kapcsolat

HIBABEJELENTŐ:  06-30/29-30-273

E-mail: feg.hunor@gmail.com

NYITVA:  

HÉTFŐ-PÉNTEK  6:00-20:00

SZOMBAT: 6:00-17:00

VASÁRNAP: 8:00-12:00

">Debrecen és 120 km-es körzete

Gázkonvektor használat

Konvektor bekapcsolása:

Nyomjuk a gáz engedő gombot majd ezután nyomjuk a láng gombot többször.

Ha látjuk, hogy a gázkonvektor begyulladt, nyomjuk kicsit tovább az első gombot, majd engedjük el.

Ha elalszik a láng, kezdjük a folyamatot elölről.

Ha esetleg nem gyullad be a konvektor előfordulhat, hogy elkoszolódott a két végpont ami között a szikra keletkezik.

Esetleg elzsírosodhatott. Ezt hívjuk szikráztatónak. Ez egy porcelánnal bevont nagyon vékony pár mm-es rézdrót. Ilyenkor meg kell tisztítanunk, tisztíttatnunk. Lehetőleg egy megbízható gázszerelő végezze a gázkonvektor javítását. Ha az őrláng, működés közben elalszik, akkor az őrláng fúvókája el van dugulva, vagy szakadozik a hőelem. Némely esetben a szél is okozhatja ezt a problémát.

Mindig gázszerelő szakembert  hívjunk!

 

 

Hasznos tanácsok a gázkonvektor/konvektor használatához

Hosszú távú használat mellet  a gázkonvektor működését érdemes  egyenletes lángon biztosítani, így jobban jövünk ki anyagilag mintha le és föl csavargatnánk.


Ha zárt égésterű gázkonvektor van az otthonunkban, akkor az égéstermék egy csövön keresztül távozik a lakásunkból, és a csövön keresztül jut be a levegő a gázkonvektor égésterébe. Ilyen esetben nem kerülhet égéstermék a környezetünkbe, hacsak nem sérült a konvektor. Viszont ebben az esetben óvatosan nyissuk ki az ablakunkat, hiszen a kivezetett égéstermékünket könnyen visszafújhatja a szél a szobánkba.


Vannak olyan konvektor-gázkonvektor típusok, amelyek a levegőt közvetlenül a szobából szerzik. Ezekhez általában van égéstermék visszaáramlás figyelő, amely kikapcsolja a konvektor működését, ha az égéstermék a szoba levegőjét veszélyeztetné. Ebben az esetben jó, ha az ablakot nyitva hagyjuk és szellőztetünk bizonyos időközönként.


Kéményes konvektor esetén jó ötlet bekapcsolás után egy bizonyos ideig működtetni az őrlángot, amíg a kémény átmelegszik.

A konvektor hatékonysága érdekében tisztítsuk és tartsuk rendben mindig, illetve évente hívjunk gázszerelőt a konvektor/gázkonvektor ellenőrzésére, karbantartására.

Egy átlagos gázkonvektor gyújtólángjának gázfogyasztása körülbelül 0.5 m3 per nap.

Minden gázkonvektor típusnak van egy alaphangja, a régebbi típusú gázkonvektor kikapcsolásnál, bekapcsolásnál pattogó hangokat adhat ki. Hiszen a ház kezd lehűlni, vagy éppen felmelegedni a hőmérséklet ingadozás miatt, a lemez adja ki a hangot.
Az öntöttvas házas konvektor fajták nem adnak ki elvileg ilyen hangot, mert vastagabbak nehezebbek és lassabban nehezebben melegszenek illetve hűlnek le.