Kapcsolat

HIBABEJELENTŐ:  06-30/29-30-273

E-mail: feg.hunor@gmail.com

NYITVA:  

HÉTFŐ-PÉNTEK  6:00-20:00

SZOMBAT: 6:00-17:00

VASÁRNAP: 8:00-12:00

">Debrecen és 120 km-es körzete

Levegőt fogyaszt!!!

A gázkészülék működése során levegőt fogyaszt

A tökéletlen égésnek, a hőcserélő elkormozódásának oka lehet a készülék nem megfelelő légellátása is. Jó, ha tudjuk, hogy 1 köbméter földgáz elégéséhez 10 köbméter levegőre van szükség, amit a kéményes készülék a helyiségből "szív el". Egy átfolyós vízmelegítő, vagy átlagos fali cirkó gázfogyasztása 2-3 köbméter óránként. Ez annyit jelent, hogy egy ilyen készülék megfelelő üzeméhez legalább 20-30 köbméter friss levegőnek kell bejutni a helyiségbe a szabad légtérből. (Valójában ez a szükséges mennyiség különféle okokból mindig több, inkább 50-60 köbméter friss levegőigénnyel számolhatunk.)

                                                                       Nyissunk ablakot
Ha ez a légmennyiség bejutni nem tud, akkor a készülékben az égés tökéletlenné válik: koromképződéshez, a keletkező szénmonoxid megnövekedéséhez, végső soron gazdaságtalan üzemhez és baleset veszélyhez vezet. Ha tökéletlen égés jeleit tapasztaljuk, célszerű "körülnézni", hogy ennek az égési levegőnek a bejutása megoldott e. Számos esetben tapasztaljuk, hogy a gázkészülék a szabadba vezető ajtó kinyitásakor szinte "fellélegzik", a láng megváltozik. Ekkor biztos, hogy zárt ajtónál nem megoldott a szükséges égési levegő bejutása.

Napjainkban elterjedt, fokozott légzárású nyílászárók a gázkészülék szempontjából kedvezőtlenek, mert az égéshez szükséges levegőt nem engedik be. Ezért, ilyen nyílászárót a gázkészüléket tartalmazó helyiségen nem szabad alkalmazni.