Kapcsolat

HIBABEJELENTŐ:  06-30/29-30-273

E-mail: feg.hunor@gmail.com

NYITVA:  

HÉTFŐ-PÉNTEK  6:00-20:00

SZOMBAT: 6:00-17:00

VASÁRNAP: 8:00-12:00

">Debrecen és 120 km-es körzete

Fontos a tisztitás

Szennyeződések és a gázfogyasztás

(tökéltllen égés)

Akár a készülék hőcserélőinek lamellái közötti szennyeződésről van szó, akár a belső vízkő lerakódásról a készülék élettartamának lerövidülésén és a közvetlen baleseti veszélyen kívül van még egy olyan hatás, amit nem szabad elhanyagolnunk.
A hőcserélő külső vagy belső szennyeződése hőszigetelő réteget képez, amely akadályozza az égéstermék hőátadását, lehűlését. Ezzel a készülék jelentős hatásfok romlását okozza. Ennek eredményeként a használati víz nem lesz elég meleg, a kazán vagy lakásfűtő készülék nem melegíti fel kellően a lakást. Közben a gáz fogy, a gázóra forog, és hó végén megjelenik a gázszámlás egy hatalmas összeggel, miközben a lakás meleg sem volt.

Javaslat: Rendszeres karbantartás

(tökéletes égés)


A készüléktulajdonosok nagy része hajlamos ilyenkor rossz gázminőségre gyanakodni, pedig először a saját készülékének állapotát kellene megvizsgáltatnia. (Volt olyan, aki a központi fűtés mellé gázkonvektorokat akart felszereltetni, mert fázott, pedig csak a tíz éve karbantartás nélkül üzemelő cirkót kellett kipucolni.)
Itt kell megjegyeznünk, hogy a technikai fejlődés során kialakult, egyre jobb hatásfokú készülékek egyre kényesebbé is váltak. A jó hatásfokot biztosító alacsony füstgáz hőmérséklet jobb kéményt kíván, és nagyobb a kondenzáció, az égéstermékben lévő vízgőz lecsapódásának veszélye. Nem kukacoskodás adott esetben az eddig megfelelő kémény készülékcsere esetén megkívánt javítása, esetleg bélelése.