Kapcsolat

HIBABEJELENTŐ:  06-30/29-30-273

E-mail: feg.hunor@gmail.com

NYITVA:  

HÉTFŐ-PÉNTEK  6:00-20:00

SZOMBAT: 6:00-17:00

VASÁRNAP: 8:00-12:00

">Debrecen és 120 km-es körzete

Hibás készülékek

                                                                                


                

Hibás gázkészülékek veszélyei

Minden gázkészülék veszélyes lehet ránk és a környezetünkre.

Az elhanyagolt nem karbantartott gázkészülékek,használata során nagyon könnyen bekövetkezhet a baj.

Évente ellenőríznünk kell a gázkészülékeinket,ha biztosra akarunk menni, és nem akarjuk kockáztatni családi és saját testi egészségünket. Érdemes minden fűtési szezon elött (kazán,konvektor,falifütő), és minden évben (tűzhely,vízmelegítő)ellenőriztetni szakemberrel.

A legfontosabb szabály,amit nekünk,gázkészülék tulajdonosoknak be kell tartanunk, az az,mindenféle beállítási munkát,szerelést,javítást,karbantartást,szervizelést stb. gázkészülék szerelő szakemberrel csináltassuk meg. Hiszen pár figyelmetlen mozdulat után máris bekövetkezhet a baj. (gázszivárgás,gázömlés,gázrobbanás,szén-monoxid visszaáramlás stb.)

Ha a gyújtóláng kicsi, vagy nem akar meg gyulladni

Leginkább tavasszal egyes fák virágzásakor fordul elő, hogy a levegőben úszó vattapamacsszerű termés bekerül a készülék vékony gyújtóláng csövébe, és az eldugul.
Hazai vízmelegítőnél, cirkónál ezt könnyű kiemelni, és levegővel átfújva a készülék máris működőképessé válik. Más a helyzet a gázkonvektorok gyújtóégőjével, aminek belső járatát a pók szokta beszőni. Itt már kényesebb alkatrészeket is találhatunk, tehát ne kísérletezzünk a szerkezet házilagos "felfedezésével".